MINUM MILO

Nak tnya ada x ibu sini yg minum milo spnjg pregnant, sbab smnjk pregnant nak mnum susu asyik mual jaa. Ada apa2 effect x klu mnum milo mcm gula tinggi atau sbgny #firstbaby #pleasehelp

2 Các câu trả lời

Saya tak minum atas nasihat OBGYN. Sebab yang diberikan oleh OBGYN saya 1. Kandungan gulanya tinggi 2. Chocolate mengandungi kafein jadi tak elok untuk ibu mengandung yang ada masalah HB. Awak nak minum Milo untuk topup calcium intake ke? Kalau ya, Milo bukan pilihan yang terbaik. Awak boleh dapatkan sumber kalsium daripada makanan lain macam kadang kuda, tofu, almond, edamame, avocado, etc. Atau boleh minta advice doktor nanti. Selalunya doktor akan prescribe vitamin calcium untuk ibu yang tak boleh nak minum susu.

Saya minum milo tapi bancuh tanpa gula atau susu . Minum milo kosong saja , yg pasti elak dari minum kopi atau teh

12mo trước

Milo seangkatan dengan teh dan kopi sis. Ada caffeine.