Hamil 10 minggu

nak tanye kalau hamil 10 minggu boleh ambik panadol tak kalau demam panas sangat dan sakit kepala

8 Các câu trả lời

boleh tetapi hanya panadol biasa yg mengandungi paracetamol 500mg.. bukan panadol soluble ya.. saya mengalami demam panas (suhu 38°c-39°c)dan sakit kepala semasa hamil sekitar 2 bulan. doc berikan saya panadol biasa yang hanya mengandungi paracetamol 500mg, sama juga kalau pergi ke farmasi..namun sebaiknya ibu² rujuk pada pakar sebelum mengambil sebarang ubat ya..

panadol biasa tgk juga ada tulis dkt luar tu tak sesuai tuk pregnant..biasa doc kata yg ada tulis paracetamol yg kk bg n hsptl bg shaja boleh ambil tuk mkn..mcm jenama panadol tak blh..mg puan cpt sembuh dan dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin

Boleh tu boleh sis tp sbaiknya sis jumpa dr. Bkn nak tkutkan. Tp bahaya klu demam mse prgnant ni.

Klu paracetamol tu blh je.. g klinik mmg dr bagi tu juga.. jgn ambl mcm actifast mcm tu

panadol biasa je blh yg 500mg tu

Jangan sis. Tk elok

boleh. PCM 500mg

boleh