Durian during 1st Trimester

Nak tanyaaa, saya sekarang 7 minggu preg. Boleh tak makan durian? 2-3 biji macam tu?

8 Các câu trả lời

skrng sy 8 week haritu teringin sgt2 nak makan durian jadi mak saya bg kan aja brp ulas sy nak makan..last sy lalu 5 ulas ja lpstu trus x lalu dh rasa mual..yg penting jngn lupa minum air kosong banyak2 sekurngnya 2 liter sehari

saya makan 1- 2 ulas pastu terus loya dah tak boleh tengok..kita sama in 1st trimester

sy 9weeks makan je alhamdulillah ok je🤭tp sikit2 la agak2 gitu.jgn melahap pulak tau haha.

saya makan 2 ulas, cukup. tu pun ambek yg kecik2 je sekadar utk merasa

banyak tu 2-3 biji. mkn 1-2 ulas cukup lah..nanti kena heartburn susah pula

kata orang-orang lama, durian takleh makan.. nanti panas kt anak

Bole mkn tp jgn lebih2 je

rasanya sebiji okay lagi.