37minggu 3 hari

Nak tanya, xpa ka kalau banyak berjalan lepastu banyak duduk juga. X bahayakan baby dlm kandungan ka? Risau saya

5 Các câu trả lời

kalau sy anak 3,setiap kali pregnant mesti sy aktif. cuma tu la,bila berjalan byk sgt,perut sy mengeras waktu malam. kadang risau juga sy,tp baby aktif je dlm kandungan. Alhamdulillah,bila bersalin semua dipermudahkan. tak pernah lebih dr due date,dan tempoh bersalin tak lebih dr 5 jam. paling awal anak pertama,sampai hosp terus bersalin. anak ke 2,kurang dr 5 jam dr sakit contraction,dan anak ke 3 ambil masa 1jam 20 minit sy bersalin.

Kalau seimbang banyak jalan banyak duduk ha tu takpe tapi yng apa nya kalau dia banyk duduk sahaja 😂😂😂 lagi active kita mom InsyaAllah mudah perjalann bersalin tuh cept pembukaan nnt… saya doakan mommies dipermudahkan segala urusan 🤍

nak dkt due mmg kena banyakkan berjalan, tp jangan sampai memaksa. ikut kemampuan.

elok berjalan masa pregnant sebenarnya

bila date sist bersalin?

2y trước

Belum ada lg. Cuma rasa sakit dkt bhgian bawah sja