Berurut ketika hamil

Hi nak tanya, usia kandungan saya 23 minggu, boleh ke ibu mengandung berurut? Sebab saya mengalami sakit pada tulang rusuk yang melampau ketika duduk & baring.

5 Các câu trả lời

saya pernah alami. sakit yang sampai nak bernafas pon tak boleh. mujur tukang urut sy pakar dan dia cakap tak urut perut sbb tengah pregnant. Alhamdulillah lepas berurut dengan dia rasa lega satu badan. nurse pon pesan boleh berurut tapi bukan di perut. kalau takut tukang urut palatau, suruh je suami sis urutkan belakang badan. semoga sihat sihat ye mommy dan baby. 🥰

9mo trước

Oh yeke awak. Ingatkan mmg tak boleh berurut kalau mengandung sbb risau juga. Kena cari tukang urut yg khas utk urut ibu mengandung ye. Baik awak terima kasih atas perkongsian :)

Sis sama dgn saya , saya sakit Tulang blkg & pinggang , Klw saya tdur dkat karpet mmg susah nak bangkit , sakit sgt .. malam2 suami buat urutan dkat Tulang punggung alhamdulillah tmpat sakit tu berkurang , tapi esok Klw saya jlan byk mesti skit blik ..

9mo trước

Sama mcm saya. Sakit tulang belakang punggung & tulang rusuk. Bila baring ke duduk ke sakit sgt. Dah tanya doc, dia suruh sapu sikit2 minyak angin kt tulang rusuk tu. Tapi tak melegakan pun 😞

setiap kali sy pregnant,nurse akan ingatkan sy jangan berurut,lebih² lg bahagian perut. memang sy tak buat la. sy pernah sakit bahagian rusuk masa pregnant anak 1st. memang sakit sampai kadang² sy nangis. lepas bersalin baru ok

10mo trước

tak buat apa² sis. hadap benda tu sampailah bersalin. pregnant anak 1st mcm2 sakit. nak tarik nafas pun seksa sebab ngilu bahagian rusuk. tp sy kena sakit rusuk tu hujung trimester 2. seksa juga la sebab perut dah mula besar

berurut boleh tp pergi spa yg khusus ada prenatal massage sahaja. lain tak boleh. dia akan urut bahagian yg boleh sahaja. puan boleh google

9mo trước

Oh ya ke, baik2, terima kasih atas info puan ☺️

boleh urut dear janji urutan MMG khas UTK ibu hamil pastikan cari org yg pakar .. jgn urut perut dan peha serta tapak kaki je🥰

9mo trước

sama2