REVIEW BSP

Nak tanya, time jumpa doc utk review bsp, misi akan suruh amik urin dan darah cek hb tak? Ke takde

4 Các câu trả lời

sy gdm on diet setiap 2 minggu kene g kk.. tapi sehari sblm g kk tu kene buat bsp sndiri.. setiap kali appointment kk tu..nurse kt kaunter tu mesti akan suruh buat urine dulu.. dpt result jumpe nurse dlm bilik utk review yg bsp tu.. utk check hb pulak.. selang seli setiap 2 mggu appointment g kk tu.. contoh mggu ni appointment check hb, nnti lg 2 minggu appointment lg tak check hb selang seli.. selalu kene marah kalau berat kite naik haha dan penah skali je hb rendah sikit je 11.0 tu pon dh kene mrh teruk.. die kene 12 ke atas hb baru nurse senyum meleret je review kite hihuhihu

12mo trước

sye pun risau2, 30weeks, hb hari tu 12.1.. risau da drop 11 sbb sye mmg minum kopi atas sbb tertentu da doc bg je..tp bru je appt isnin lepas, hb 12.4.. alhamdulillah.. cek bsp 2minggu skali pun da fed up, ape lg kalau hb drop nk cucuk2 lg kn. cume masa ank 1st mmg hb sye drop 11 , dan misi kate mmg camtu bile hujung2 .. kali ni harap tak mcm tu la.. penat nk cucuk2 urat halus 🥲😪

sye gdm on diet. setiap 2minggu review bsp. setiap 2minggu mmg test urine sbb ape pun bsp normal ke tak mmg kena cek ade protein dlm urine ke tak. hb lak mmg cek 1bulan sekali kalau hb normal, kalau hb bawah 11 mmg cek hb 2minggu sekali. sye da 30weeks. agak penat da cek bsp memanjang .. tp sikit lg huhuhu.. dlu ank 1st lg teruk sbb gdm on ubat, kadang seminggu skali cek bsp ..

12mo trước

oo faham. tq sis for details🥰

Bsp result biasanya ambil masa beberapa hari sis. Kalau awak pergi kk, diorang akan call bgtau result. Utk ambil darah and check hb tu, awak dah week berapa sekarnag? Ke first time nak pergi jumpa doc? Tak paham soalan awak.

12mo trước

bukan cmtu sis.. sy phm mksud soalan puan ni. dia tnya waktu nk jumpa doc utk review bsp nnt..doc akan mntak buat procudure mcm cek hb dan urin x...atau doc nk tgok result bsp jep.. mcm kk sy doc akan review bsp n misi akan suruh amik urin b4 masok bilik doc tiap kli nk review bsp

Nurse saya tak buat date lain utk review bsp, dia akan suruh buat bsp sehari sebelum appt. Masa appt tu buat semua sekali.

12mo trước

hihi betul sis.. tq for explanation🥰