Cucuk perancang yg 2 bulan

Nak tanya, sy seorang ibu yg fully breastfeeding. Masa anak sy dah 3 bulan, sy request nak ambik perancang dan nurse bagi cadangan utk sy ambik suntikan depo. Sy ada baca yg depo ni 3 bln sekali. Tapi nurse tu bgtau ada yg 2 bln sekali & mmg confirm takkan kacau susu badan. So sy okay jak. Sebelum cucuk tu sy mmg ada check upt. Mmg -ve. Pastu nurse ckp sy mmg akn period lepas cucuk. Skrg ni anak dah nak masuk 4 bln. Sy tak period lagi. Memang ada bersama suami jugak. Normal ke mcm tu? Ada sapa pengalaman tak suntik yg 2 bulan sekali? Sbb rata2 yg sy baca kebanyakkan nya suntik yg 3 bln sekali. Sy ni first time dengar yg suntik 2 bln sekali dan sy mmg dah cucuk 2 bln sekali punya perancang. Ke sebab sy fully bf menyebabkan saya xdpt period??? Updated 1 Feb 2023: Dah period semalam ? ada tnya nurse, nurse kata lain badan lain effect dia. Lagi2 hormon. Apa2 kemusykilan tanya nurse utk kepastian

2 Các câu trả lời

Sy ambil depo cucuk 3 bulan sekali. Sy period macam biasa. Sy fully breastfeeding anak juga. Cuba sis ke KK tanya nurse atau dr situasi sis ni. Sebabkn, nurse ada bgitahu sy. Bahaya kalau tak period lama

saya cucuk 3 bulan sekali. dah 3 kali cucuk mmg tak pernah period lagi. habis nifas tu sempat sekali je period. ada tanya nurse dia kata mmg normal je depo ni tak dtg period