Gbs +ve. Apa perlu buat?

Hi nak tanya. Sy disahkan gbs +ve masa last checkup dkt kk. Tp doktor kata itu normal dan takde bagi apa2 ubat dekat sy. Dia just ckp masa nak bersalin nti, inform dekat hospital yg kita ni +ve gbs je. Normal ke mcm tu? Mmg xde dapat ubat ke? Patut ke next appt sy tanya doktor semula pasal ni walaupun doktor tu kata tak perlu risau? Ada tips tak nak hilangkan GBS ni? Sy jd risau bila baca posting pasal gbs kat sini, semuanya ada dapat antibiotik. Tapi sy takde dapat pun. #seriusnanya #firstbaby

1 Trả lời

hai mommy. saya dapat antibiotic sebab keputihan tu teruk dan memang sampai terasa gatal di vagina dan memang masa warded nak bersalin tu kita kene inform nurse/ doc yang kita gbs+ untuk start iv antibiotic. incase kalau keputihan mommy mmg teruk dan memang jadi gatal plus berbau,boleh mintak insert candid dekat doktor / nurse masa checkup.