Duphaston +8w

hi nak tanya... sy 8w lbh ada bleeding + darah ketul kejap trus ke emergency (malam tu dah stop bleeding) then hospital bg duphaston dlm 98 biji... tapi dr kata makan tuk 2 minggu... sy keliru kena makan smpai 2 minggu ke or habiskan ubat... ada sapa2 macam sy tak... dapat ubat sebanyak tu? farmacist pun ada tanya banyak ni ubat betul ke banyak ni awk kena makan... dia kira2 sampai 20w kena makan... ikutkan nurse yg cakap awal2 2 minggu je.. btw ni 2nd pregnancy pernah gugur awal tahun. Alhamdulillah scan baby ada nampak fetal heart cuma risiko tu 60 #seriusnanya #firstbaby #pleasehelp #ingintahu #firstmom

2 Các câu trả lời

makan 2 minggu dulu. nanti nak dekat2 habis 2 minggu mntk confirmation balik. sebab Sy haritu pun on duphaston tapi Dr bagi 2 minggu, 2minggu, 2minggu. Dr bagitau duphaston tu mmg boleh makan sampai 20w.

10mo trước

maksudnya lepas 2 minggu pergi sambung lagi.

sehari kena makan berapa biji?

10mo trước

Dusphaston perlu before makan nasi. Elok penyerapan.