Ibu Mengandung

Nak tanya sikit.. siapa yang pernah mengalami air kencing kotor semasa mengandung?? Macamana nak kurangkan air kencing kotor?#ingintahu

15 Các câu trả lời

Saya sepanjang checkup tk pernah sangkut tapi tiba2 dh hujung2 pregnant dlm 36minggu mcm tu kena kencing kotor sbb nye keracunan makanan, seharian tak lalu makan n minum asyik muntah je sampai dehydrated… sampai kena warded hospital n on antibiotics… lps keluar hospital masih kencing kotor tp saya keep minum air banyak n makan ubat doctor bagi… kencing kotor dh takde tp masa bersalin pecah ketuban pulak 24jam, baby detected jangkitan kuman dlm darah n result saya kena gbs… apa2 pn jaga pemakanan n kerapkan minum air masak. Jgn cuci miss v pakai sabun, memadai dgn air paip/suam…

saya kerap sangat kena, tak boleh nak pakai undies dah. adui. elakkan pakai undies satin, pastu saya gi klinik terus sbb gatal betul. dr bagi antibiotik, minum air barli, bersihkan betul betul. inShaAllah akan ok :)

2y trước

tak ada keputihan. cuma gatal gatal je

minum air barli sis ikut saranan doc . sy minum alhamdulillah dah 2x gi cek , dua² urine clean . kalau tak asik la dpt urine x cantik .

Sya sebelum check up Sya akan mnum aiq barli ...klw X mnum selalu JDI kencing kotor stress dibuatnya..sis cuba minum aiq barli ..

1. Cut kafein dulu 2. Minum air kosong/suam 3.minum barli Ni yang saya buat masa kencing kotor sampai sangkut gbs ..

sy minum air msk byk tu je x minum barli apa pun.. sblm ke kk minum dlm 2 gelas dulu air msk InshaAllah ok

Saya kena masa 1st trimester. Minum barli dgn mkn buah tembikai. 2nd time pergi check kencing dah bersih

Minum air masak secukupnya…setiap kali kencing perhati warna n air kencing tu…inshaaAllah ok…

Saya pon pernah kena masa awal pregnant. Kena banyak minum air masak baru hilang kencing kotor tu.

Minum air barli tanpa gula sis. Rebus sendiri pom boleh beli yg dlm tin