Anak kene cucuk 2 bulan

Nak tanya siapa tahu lepas anak cucuk 2 bulan kene buat apa? Almaklum la first mom tak tau pape.. Takut anak demam je nanti hu3

4 Các câu trả lời

Anak saya hrtu cucuk demam sehari lepas tu dia okay. Bagi je makan ubat yg doktor bagi, kalau ada thermometer check suhu anak. Haritu tanya nurse dia cakap yang scan kat telinga tu lagi bagus sebab yg saya beli jenis tembak kat dahi baby punya.

ltk coolfever dkt tmpt cucuk , blkg n dpn bdn pun ltk coolfever , monitor suhu baby 4jam skli , klau demam , ambik kain basah dgn air suam , lap kam kat badan , celah kankang , ketiak , kaki , klau kering , basahkan lagi ,

anak saya cucuk 2 bulan ok je. tak demam. dia sihat dan aktif mcm biasa. cuma menangis dalam seminit masa cucuk tu je. nurse bgtau yg vaccine utk 2 bulan x sepatutnya menyebabkan demam.

bagi ubat paracetamol yg dibagi oleh nurse bila dah sampai rumah. tuam guna tuala basah yg direndam air suam supaya tak bengkak sgt kawasan cucuk tu.

1y trước

jangan letak pape pun dekat tempat cucuk diaaa. sbb kitaa taktahu bakteriaaa yang ad dalam ubat atau apa apa . biarkan jeee. ganti baju yang lebih nipis. awak susukan dia banyak2. in sha Allah takdemam .takbengkak tempat cucuk