Sakit perut masuk angin/ Salah makan

Nak Tanya serious.. boleh tak nak sapu minyak angin dekat perut . 2 Kali dah muntah ni . Salah makan apa taktahu. Ke masuk angin ke.. sakit sangat area bawah tulang rusuk kita sampai ke belakang tempat yg sama.... Nak bernafas pun rasa sesak.. mmg angin kot sebab dah muntah sekali rasa lega kejap. Sakit balik kat belakang muntah Kali ke 2 .. rasa lega . Rasa nak letak minyak angin takut meresap sampai dalam ke pulak. 38minggu 3 hari

4 Các câu trả lời

masa sy pnh mngandung anak no 2 kne gastrik 7bulan. sy mkn panadol 2biji sy amik balm panas tu sy sapu jgk perut dan belakang. masa tu tak fkir apa dh sbb org gastrik je tau mcm mana sakit nya perut bila kne mcm udang dibuatnyaa. ingt nk beranak rupanya gastrik tgh2 mlm. Alhamdulillah semua ok je. sy sapu minyak panas anugerah😂

tak boleh sis, minyak angin mostly ada ingredients yg bahayakan kandungan. cuba makan yogurt or lepasni jgn skip makan pagi ptg dan malam. kalau boleh minta jumpa doc if berterusan

Boleh sapu tp biasanya tak lega pun. Saya mkn gaviscon, kalau tak lega jugak sy mkn ubat gastric/gerd. Alhamdulillah ok. Jumpa doctor mintak ubat ok😉

dah cuba minum air suam x

8mo trước

dah2 nak tahu boleh sapu minyak tak ..