Buka buku pink

Hi, nak tanya. Selalunya buka buku pink masa kandungan usia berapa minggu ya? Kalau 10 minggu terlalu awal ke nak buka?

9 Các câu trả lời

10week boleh sis.. nnt diorang akan bagi date aptmt masa kte first dtg kk tu. Date aptmt utk buku pink. Sy dh dtg week 10. Tp nurse bg date apptmet sehari sebelum week 12 utk bt buku pink. So week 10 bole je g klinik sbb nnt nurse akn bg date lain plak utk bku pink.

klau pnh scan weeks yg sblm ni dh blh bukak buku pink tu. Sy masa 8w pgi kk doc trus refer sy pgi kkia utk appointment buku pink. smpai je kkia trus bukak buku sbb masa kt kk dh scan, doc pun nmpak kantung n degupan baby.

smlm sy tny nurse KK. dia ckp klo brisiko/brpenyakit bole buka dh wlpn br 8w. dh booking trikh. in sha allah isnin nt br nk buka kat KD

sy call klinik kerajaan tdi tnya psal buka buku pink..pastu nurse whtsapp suru dtg esok.. btw sy dh 9w2d

saya ada call KK, dia tnya berapa mggu then dia bg tarikh appoinment 11 mgu kat saya

Boleh je book appointment dulu. Nanti akan dapat appointment lain untuk dtg checkup.

haritu pergi 7weeks nurse so balik tggu 10 weeks maybe da boleh kot ? cer try

jgn smpi 12w baru nak buka, hr tu nurse cakap after 12w dah kira lambat da

10minggu dh boleh dh sis , tk trllu cpt atau lmbt

2y trước

Okay thankyou 🫶🏻