Makan nenas

Nak tanya , sekarang kandungan saya dh 36weeks boleh ke makan buah nenas buat hilang rasa terliur ?.. sebab ada orang kata tak boleh bimbang terjadi apa-apa tapi saya dengar yang doktor kata tak apa #ingintahu #firstmom

4 Các câu trả lời

Boleh je, semua tu mitos sja sbnrnya. Klu awk follow dr imelda balchin pakar OnG d fb bnyk dia share psl mitos makanan yg ibu2 kena tahu semasa mengandung, dan selepas melahirkan.. Saya x pantang apa2 makan dri lah awl hamil hinggah skg dah 30w. Cuma sy ambil dlm kuantiti berpada pada la, takut sangkut gula nt..

1y trước

Oke2 terima kasih ya

Sy dari awal pregnant mkn nenas. Sbb nenas ada vit tinggi. Jngan mkan smpai sebiji smua je. Dh 30w keatas in shaa Allah, takde ape. Boleh je sis makan. Bnyak khasiat

1y trước

Oh yaka , terima kasih

saya baru je habis mkn nenas , sepotong jee saya mkn hehe , sis boleh je makan takde masalah at least jangan ambil melebih

sy 30week mkn nenas dah.. alhamdulillah xda pape..mkn nenas yg masak.. atau yg buat gulai pajeri tu..