Folic acid

Nak tanya, saya dah nak masuk 12 weeks. Dari awal dapat tahu pregnant makan folic acid mesti perut kembung gila sampai tak boleh nak zip seluar 😅 selalu mual, loya and takde selera makan lepastu. Muntah tu semestinya lah. Now saya stop sebab memang dah tak tahan walaupun mcm² cara saya buat. Normal ke makan acid folic perut akan rasa kembung ? #pleasehelp

2 Các câu trả lời

Dont skip folic acid. Folic acid sgt penting utk tumbesaran baby and elakkan kecacatan pada baby. Cari brand lain kalau rasa tak sesuai. Lps mkn folic acid, cuba makan buah atau kacang utk hilang mual.

Perut mmg kembung awal trimester. Folic acid wajib awak, jangan skip. Nanti google effect tak makan folic acid