sekadar nak tanya

nak tanya pengalaman semua , normal ke pregnant 6 weeks sakit2 bdn ? sy punya sakit pinggang bukan main lgy .mcm kne karen jek .nak2 tulang yg betul2 atas punggung tu .sy ni mmg jenis lasak sikit .slalu mengemas .#advicepls

1 Trả lời

tuk 1st trimister elak buat keje berat. sbb kita xtau keadaan rahim kita tu macam mana. btter bnykkan rht..kalo nk buat kje y ringan2 je

1y trước

rahim kuat,tp janin belum tentu lg kuat,so elakkan kerja lasak,bila sakit tulang pungungg bermakna perlukan rest..mudah sis,yg baring n rest sahaja pun rasa sakit nikan yg lasak..elakkan tuk awal kandungan