Tak Boleh Makan Nasi Semasa Mengandung

Nak tanya pengalaman ibu kat sini semasa mengandung kalau tak boleh nak makan nasi/ nasi tak kena dengan tekak ibu ganti dengan apa erk?

2 Các câu trả lời

sama mcm sy... nasi mmg xda slera.. memaksa je rs.. cari apa yang rs ok dgn kita. amik carbo dr sumber lain, me, mihun, spaghetti, atau apa2 yg bleh masuk tekak.. asal jgn biarkan prt kosng. nti masuk angin asik meloya je..

Ambil sumber karbo yang lain😊 Macam saya makan a bowl of salad lengkap dengan karbo, protein, fibre. Pasta, noodles (kuey teow, mihun, laksa), oat. Ni antara menu saya la. Hehe