Tak minum susu semasa hamil

Nak tanya pendapat mommies, saya kurang sikit suka minum susu, rasa nak termuntah kalau minum. Nak tanya ada ke yg macam saya? Tak minum susu, ada effect pape kat baby ke ye#firstmom #ingintahu

3 Các câu trả lời

Sebenarnya susu tu high in calcium. Nanti kalau ibu tak cukup calcium, baby akan ambik calcium ibu punya. Jd ibu mungkin lepas ni akan sakit gigi atau masalah tak cukup kalsium yg lain. Tak minum susu, blh ambik makanan lain yg tinggi calsium🥰

1y trước

Isee! Faham2, thanks awak😍

Susu ni salah satu sumber calcium. Tak minum susu, boleh cuba cari makanan/minuman berasaskan calcium. Yogurt, cheese dll. Boleh google :)

1y trước

Thank you!

boleh cuba pil kalsium kalau xlalu minum susu