Sudah 16 week

Hi nak tanya pendapat ibu ii smua ,sy dh msuk 16 week ,tpi msih tk bole rse bergerkkn baby adakh terlalu awl lgi atau pun baby msih terlalu kecil ,sy confius mcm mne nk rse tendgn baby tu dan brpa week ya bole scn jntina baby #firstbaby #firstmom #ingintahu

10 Các câu trả lời

sya dh bole rsa dh in 3m, tpi gerakan alus hnya skli je. tpi skrng msuk 16w trsa sgt dia tendng halus je tpi tkjut jga la hehehhe, awk bole usap-ii perut awk lembut dan ckp kat diq anak mama ok x tu atau mna ada mama sllu bawa ckp nnti akan trsa dia tendng.

2y trước

ye btul tu sis dulu penh rse tpi sy ingtkn angin perut je jdi hairan la kerap pulk rse geli2 bawh pust rupanya tdgn halus hehehheeh

Separuh dokter akn ckp .. bby terlalu kecil .. tp saya 16 minggu da rasa geli2 .. skrg da 18 mnggu 4 hari lagi kuat rasa tndg tp tk ad la kuat sngt kalau pgg rasaa .. tkpee doa yg baik2 semoga anak yg kita kndung semua sihat amin

skrg saya dah 17 week xrasa lagi. tpi kdg tu ada cm halus2 mungkin laa. masa anak 1st 19week baru rasa. xsalah detail scan nnti buat dlm 19-24week. tgok detail bhgian yg penting dekat kandungan

2y trước

Sma lh sis tk rse lgi brgrak tkut jgk ni

Masa 1st time preggy dulu 16w sy x rasa apa lagi..Dah 20w baru dapat rasa baby gerak🥰 Ni tgah preggy anak 2nd, 16w dah ada rasa gerakan halus. Especially masa baring tu..hihi🥰

Saya 15 week pon masih rasa halus2 juga sis, denyut2 cmtu.. takut pulak baca komen2 ni, tanya dr juga, dia kata baru 15week belum ad rasa bby kecil, kita yg risau ..

2y trước

Aminnn, terima kasih sis bgi kata2 semngat n positive 😊

Start 16wk dan dah masuk 17wk ni sesekali dapat rasa geli2 kat area bawah perut. Kadang2 bila mengiring/ duduk lama ada terasa geli2 kat bawah perut ni. Comel je rasa

2y trước

ya btul sis sy bru dpt rse sikit dia bt mcm halus ii je bwh pust tpi skli jlh lpstu bile mengiring ke Kiri pun same

15w ke atas boleh scan jantina. pergerakan baby bergantung pada baby dan ibu . ada yang 16w dah rasa halus², ada yang 24w masih tak rasa lagi

2y trước

haah, cuma saya gi time 21w . buat detail scan sekali

Bole saya tahu klo ank tahu beby tu begerak rasanya cmana ya? Kalau saya 14 week rasa macm prutnya nyucuk2 jee... normal kee?

2y trước

gitu la sis rasanya, kdg tkperasan pun cuma bila dh kerap kita akan rasa pelik dan yg pelik itu la merupakan pergerakan, kdg rasa mcm ombak ombak gitu, kdg kita ingt kita lpr jd perut berbunyi dan gerak

Sy scan 2D masa 16week dh nampk jantina sblom pegi scan tu makan ais krim nnti baby aktif .

Sy pun sma sis dh 17 wk tp x rse lgi brgrakkn.. Sy trsa tkut jgk ni