Baby sebulan tidur mengiring

Hi, nak tanya pandangan. Boleh ke baby sebulan lebih tidur mengiring (kadang Kanan kadang Kiri) Kalau tidur terlentang dia cepat terkejut dan tak lena. Tapi kalau mengiring Alhamdulillah 2 jam boleh tidur. Bahaya tak?#pleasehelp

1 Trả lời

Kalau 2 jam tu mmg awak duduk dgn baby dan perhatikan die tido okay sahaja . Sbb baby baru sebulan lebih, high tendency untuk die terlangkup dari posisi mengiring tu Dan sgt2 bahaya kalau awak x sedar, even 5- 10 minutes time awak x sedar tu. Boleh jd SIDS. Its normal untuk baby newborn nie terkejut2 bila time tido. Its moro reflex. Its normal. Nnt dalam 2, 3 bulan hilang lah moro reflex die tu. Lg 1 bila mengiring takut effect kepala die x bentuk dgn cantik. Digalakkan untuk baring terlentang tanpa bantal. itu lebih baik.