Susu mengandung

Nak tanya pada mommy yg preggy . Ada tak amik susu utk mengandung ? Atau supplement ke mcm mamariam ? Selain dari vit dr KK ? Okey ke #ingintahu #vitamin

2 Các câu trả lời

saya anak first pernah mengadu kt doktor slalu kejang kaki malam2, simpul biawak. doktor nasihat saya makan vit calcium huhu. kalau awk xde masalah dlm pregnancy ni tak perlu mkn ape supplemnet pun melainkan yg kk punya. dulu saya pun mcm risau gak, kene amek supplement dha ke utk perkembangan otak baby semua tu huhu.. turns out tak payah pun, anak saya tetap bijak juga hehe. just nk ckp, pemakanan real food pun dah byk vitamin, cukup amalkan makanan seimbang je. susu mengandung, jus mamariam semua tinggi gula. risiko gdm, n nnti baby jadi besar sgt. minum je susu biasa sama je keperluan calcium dia, makan kekacang, yg roasted ke yg rebus ke, mmg sgt bagus utk otak n sumber calcium juga

2y trước

aah betul la tu. calcium penting, kalau mommy2 tqk ckup calcium, baby akan amek zat kt tulang, jadi berkurang kepadatan tulang nnti. tp kalau badan xda lagi tunjuk signal kekurangan calcium..xpayah makan lagi tau.. semoga sihat selalu ❤️

tolong jgn mkn sebarangan vit yg doctor x suruh ya nak2 lagi yg x diiktiraf. susu mengandung tu tinggi gula, kalau awk bmi under weight or normal boleh je mnum. tapi bagus elakkan sbb boleh menyebabkan gdm and bby terlebih besar nnti.v

2y trước

TQ awak komen . Baru saya tau