Selalu rasa senggugut

Hi, nak tanya. Normal ke selalu sangat rasa senggugut ?? Sy dah 35weeks. Tapi waktu rasa senggugut tu perut tak mengeras pun. Lepas tu selalu rasa ngilu menyucuk bahagian bawah tu. Ada yg sama ke ??

2 Các câu trả lời

Mungkin rasa senggugut yg puan maksudkan tu sebenarnya contraction. Contraction x semestinya perut akan mengeras. Dah 35w kalau kerap rasa contraction tu normal. Cuma kena alert dan tau bezakan false contraction dgn true contraction.

1y trước

sy baru je baca komen² orang dekat tiktok pasal false contraction. ramai juga yg rasa macam ni cuma sy baru tahu sbb doc & nurse kk pun beritahu yg sama. terima kasih ye sis

maaf puan sy kurang psti ttg ni sbb tidak pnh mengalaminya..mg dpmudahkan segalanya. aamiin

1y trước

terima kasih puan