bayi tidur

Hi, nak tanya normal ke kalau baby 2 bulan tak suka tido petang? Risau tengok sbb bayi kan perlu tidur yang panjang. 😩

3 Các câu trả lời

kena bg kenyang & suasana pun main peranan. cuaca panas ni kena bg suhu bilik tu tak terlalu panas & tak terlalu sejuk. jgn terang sgt & jgn terlalu gelap bilik. pakaian dia kena bersesuaian. tepuk dodoi sampai lali/lena. kalau perlu buai, masukkan buai.

baby saya pun sama nk 2 bulan ni siang main tdo sejam je malam tdo bgn untuk susu je

sama la. dh msuk dlm buai tidur kjap stgh jam bgun dh.

1y trước

mungkin puan kena bedungkan sekali.