Gigitan Serangga

Nak tanya ni sebab apa ye dan apa ubat ye

Gigitan Serangga
5 Các câu trả lời

sy gunakan calamine lotion tapi sekarang sy dah gunakan claire..ni bahan² organic sahaja dalam ni..nyamuk dan semut pon tak dekat sebab bau dia bau serai wangi..dia berangin sikit..mmg terbaik..sy beli kat publica solaris, KL

2y trước

kalau nak manual. sy biasanya tuam pakai tuala panas dan letak kat situ..atau boleh jugak tuala air sejuk tu, letak kat tempat digigit..kalau perasan, tempat gatal tu panas sikit..so kalau letak air sejuk tu akan hilang la sikit gatalnya tapi sy lebih prefer tuala suam..lagi cepat hilang kesan gatal dari air sejuk

anak saya pn slalu kena mcm ni..bile dh baik mesti akan tggal parut hitam...sy letak myk tyt..ble dh baik sy sapu lotion snow white nk bg hilang parut

macam kena gigitan serangga sama ada semut atau pepijat

2y trước

saya beli dekat farmasi, cakap nak ubat gigitan serangga untuk baby

mcm kene gigit semut

sy guna zaricort tuk ank sy

2y trước

macm ni ke anak sis kena