first mom nak tanya mommy2 disini

nak tanya mommy semua.. kalau ank dh 3 bulan.. blh kene bentan urat lagi ke? skrg ni rasa tubuh lemah sakit2 badan, badam sejuk panas jer.. kepala pun berdenyut denyut.. nk fokus mnyusu baby pun susah..

4 Các câu trả lời

kalau dari saya.. apa yang saya perasan bila rasa badan macam sakit2, rasa macam nak demam..sakit sampai tulang..biasanya saya akan cek breast dulu.. sebab fasa ni kita kadang2 kita bagi baby menyusu tak habis air susu kat breast..selalunya kalau saya rasa mcm ni, breast dah nak start sumbat.. bila saya picit breast bagi susu keluar, akan ada susu yang berwarna pekat kekuningan.. bila saya dah perah habis warna kuning tu baru rasa nak demam tu hilang...cuba la..mana tau sebab breast sumbat..kadang2 kita tak rasa sakit masa dia sumbat..tapi boleh buat demam dan tak sedap badan.. 😊

9mo trước

sama2, all the best mama 💪

Sya hari tu pun jadi, msatu anak dah 2 bulan lebih. Kenduri sya hentam air bunga yg kuning tu, ais pulak, malam tu, slow2 dia attack, mula tu mcm ketar2 kat bibir, msuk2 tidur tu, bila ckp dgn hsbnd ketar2, terus mengigil sejuk sngat2, sya makan panadol, mak sy cepat2 spu minyak panas, dia mcm nk tarik, Allahu, takut sngt masa tuu. 2 hari jugak sya lemah, lps tu Alhamdullilah okey

9mo trước

Ada sis, sekarang pun msih jaga2 bnda2 sejuk tak makan lagi, risau jdi lagii.

Rasanya boleh kena lg kot awk. Sbb masa anak sy 2bulan, sy mkn asam pedas ikan apa entah mil masak pastu tibe2 jea badan sejuk menggigil pastu sakit sampai ke tulang

9mo trước

terima kasih awk respond.. esok baru pegi klinik..

Bengkak susu kot