Susu pertama

Nak tanya mommies semua.. Susu badan akan kluar lpas bersalin atau seblum bersalin?? Sbb ada kawan kata dr 28w pun boleh kluar susu... Sy 1st time mngandung.. 34w x dak apa2 kluar pun... Perlu risau ka?

3 Các câu trả lời

kita mengandung ni dah ada pemprosesan susu sebenarnya cuma tak kelua banyak atau tak kelua lagi..kalu ibu nampak dekat nipple tu ada kesan bintik² putih,bersih kan dengan kain bersih selalu supaya tak tersumbat..if tak kelua jugak time bersalin tu rajin² direct bf atau upah lady confinement untuk urut urat susu dekat bahagian bawah ketiak

tak perlu. boleh, bukan mesti. yg penting bila baby dah lahir nanti akan keluar susu. boleh follow lactation counsellors kat ig/tt, mcm @nadmasrom untuk belajar lagi tentang ilmu penyusuan.

tak perlu risau. nanti dah bersalin ada la susu nya. bukan semua orang Keluar susu time pregnant. and Keluar susu awal2 pun buat apa. bukan boleh susukan anak pun