Air gulaaa

Nak tanya lepas bersalin memang kena minum air gula ke masa pregnant hritu cuma ada gdm control , boleh ke kalau kita tolak minum air gulaa lagi #SeriusTanya

3 Các câu trả lời

Ya. Untuk GDM mommy kena repeat minum air gula 6 minggu lepas bersalin. Baru boleh tahu GDM atau DM. Kalau awak tolak risiko untuk awak la sebab tak tahu awak ni GDM atau DM. Saya GDM. Alhamdulillah lepas bersalin takde DM. Result air gula normal.

ye lepas bersalin kena repeat air gula untuk tengok awak masih ada kencing manis atau tak. ada orang kencing manis time pregnant shj, ada orang kencing manis kekal.

blh tahu bila kita tahu result selepas minum i gula