40week. Nak tanya

Nak tanya. Kalau sakit seperti sengugut tu contractions ke . Sakit nya hilang dtg selang beberapa minit .. #firstmom

17 Các câu trả lời

Kalau sakit macam senggugut tu datang dalam tempoh waktu yg konsisten contohnya 3 minit sakit- 3 minit sakit lagi, itu memang contraction. Kalau sakit datang dan pergi dan tak tentu waktu, itu fake contraction.

saya mcm tu jgk sis..sakit mcm senggugut je..smpai konpius nak pegi ke hsptal ke x..tp lepas dua hari ade turun darah sikit..esoknye dh slmt bersalin..

klu dah 40 tu baik gi je hospital.sya olk kne dah dua kali masa kdugan bawa 30 mggu n msa 32 mggu..msa bawa 30 mggu sakit 5 mnit skli pkej muntah...

ya betul.contraction tu.sy haritu mcm tu.rasa mcm senggugut tp check baru 2cm.bila skit smp pinggang blkg,tu makin kuat la contraction

saya dah lama tak kene sengugut lupa sengugut tu mcm mana. Yang saya tahu kaki lenguh2 je. Itu pun sekejap je, lepas tu hilang dah.

better pergi terus sis takut jadi macam saya , contraction ttbe keluar lendir hijau terus emergency czer semalam

sy pun knfius bab ni .. sbb dari awal prgnant smpai ke 39 week ni rasa mcm nak period ..

1y trước

sama la . bila tido , bangun2 tu dah hilang sakitnya . tp bila buat aktiviti biasa kat rumah , kdg2 dtg balik .

makin nak branak makin kerap sampai 5 minit skali mai senggugut pastu seminit skali 🤣

Ye sis. Sy bru balik dr klinik. Dr ckp contraction tu mcm senggugut n sakit selang minit

Kalau selang beberapa minit ya lah tu. Moga dipermudah bersalin