Vaksin baby

Nak tanya kalau baby dari lahir tak ambik ape2 vaksin..apa pandangan IBU2 sekalian..

4 Các câu trả lời

biasanya anak yg tak vaksin ni haNya warga asing sahaja mcm indo. Anak malaysia memang wajib vaksin sb Malaysia kini nak rakyat hidup sihat. Immune kuat dan sihat. Untuk elak silent killer. Kematian mengejut.

1y trước

xwajib pon ambik vaksin ni..janji kita da ad surat hitam putih dengan doctor..n nurse yg checkup anak kita..

pandangan sy mudah. Sy sgt2 kasihan dan sedih dgn anak tersebut kerana dpt ibu bapa yg xnk jaga amanah yg Allah dh kurniakan.

zaman dahulu tak ada vaksin2 ni..org dahulu boleh je hidup sampai ke tua..kenapa kita zaman sekarang kena cucuk vaksin sana sini..

1y trước

sekarang macam2 penyakit muncul pd anak2 kecil lagi2 baby.. body anak blum cukup kuat dgn atmosfera yg dah tercemar ni,, jgn samakn zaman org dlu..zaman berubah..

Kesian baby tu dengan keadaan zaman skrg yg berbagai penyakit. Kita kena usaha sebaiknya utk anak2, dan berserah kpd Allah.