35 week dah nak bersalin ke?

Nak tanya kalau 35 week tu dah nak dekat bersalin ke And klu bersalin brpa week no nya?

2 Các câu trả lời

35w masih premature. baby matang sepenuhnya bila dilahirkan 38w ke atas. tp kadang² atas faktor kesihatan,ada ibu² dipaksa bersalin awal sekurang²nya 36w

1y trước

biasanya 38w. kalau bersalin awal dr tu kena pantau la. mungkin sehari 2,kalau tiada masalah boleh discharge ward

37weeks biasa nya dikira cukup bulan. tapi kalau kurang dari tu and baby cukup berat and sihat tak ada masalah.