Sabun untuk kulit gatal2

Hi, nak tanya ibu2 tahu takk sabun mandi apa yang sesuai untuk kulit budak senang naik gatal2. Anak saya tak ada eczema, cuma badan dia senang sangat gatal2, kerap kena scabies.

2 Các câu trả lời

Hi awak. If kerap kena scabies, perlu bersihkan puncanya dulu. Pastikan rumah sentiasa dalam keadaan bersih dan tak berhabuk. Awak boleh cari mild formula shampoo untuk anak. Ada banyak antaranya sebamed, cetaphil, aveeno, buds organic, pigeon natural.

1y trước

Betul. Masa adik2 saya kecil dulu, tiba tiba tau diorang kena scabies. Ulang alik ke doc sebab on off, last2 tilam/toto semua tu my mum basuh dengan air panas dettol semua baru lah berkurang dan beransur pulih.

kdg tu kene jaga kebersihan tmpt tido or tempat dia selalu bermain