Sekadar bertanya

Nak tanya ibu berpantang boleh makan donut @ brownies tak?? Mohon respon.

10 Các câu trả lời

mcm sy ,time dlm pantang first 2weeks yg mmg sy elak ayam & telur... lain sume alhamdulillah ok.. kalau ade rse was2 ke apa ke..try dlm kuantiti sikit dl.. kalau tgk ok,then mkn la... smua jnis mknn pun sme..kalau kita mkn melebih2 mcm xpnah jmpe mknn psti ade mudaratnya... pstikan sis byk mnum air jgk 😁

sya dh mkn hri tue masa bulan puasa , dunkin donut & kuih2 raya masa raya ni . xda mslh apa . sembelit masa dua mggu pertama lps bersalin je , skg dh ok dh. kadang biskut raya ni laa buat snek lps menyusu. lain org lain badan, kalau sya xda mslh. baby pun menyusu ok je. #PantangHariKe42

Kalau ikut pantang orang tua dulu-dulu memang tak mendapatla nak makan. Nama pun 'pantang' kan. 🤭 Pas habis pantang pun leh makan. Tapi kalau ikut pantang trend sekarang cuba rasa dulu sikit-sikit. Lain orang lain badan.

Pengalamn sy kalau makan makanan yg berasaskan coklat nie mesti akn sembelit. Pernah sy makan coklat Cadbury, sembelit nye xtau nk ckp mcm mne 🥲

2y trước

sy cukup 44 hari bedal dah haahha tp ais pantang lg masa tu.. pedas2 pun jgn lg..

Mak and kak ipar ada nasihat. Kalau nak makan boleh, tapi cukup sekadar merasa. Jangan sampai tiap-tiap hari pegi bedal 🤣

Boleh je, takde masalah. Bukan setiap hari & selalu kan. Macam saya kerap sangat minum milo masa pantang haritu, kena sembelit. 😂

hi.. saya haritu pantang bole mkn donut gula tu tp jgn bnyk sgt 2 ketol ok dah. n kuih apam n kelapa tu. bole.. coklat2 tak lg..

2y trước

Agk2 big apple tu boleh tk sis😅

kalau donut kampung yg gebu2 tu boleh je.. brownies tak sure

Boleh je

boleh