Rasa pening & sakit pingang & mood changed easily

Hi, nak Tanya, I dah masuk 7weeks ... I rasa macam letih, sakit pingang lepas itu rasa nak makan sesuatu tapi masa nak makan macam tak rasa nak makan...benci semua makanan ...kadang2 tunjuk muke orang... Ada ke sesiapa2 macam ini

6 Các câu trả lời

samala,duduk ,baring,diri,jalan lama xboleh,teringin,tp bila nak buat or nak beli auto tekak jd xnak buat n beli,now dh 9 minggu,nasi n mknan berat still xleh telan,cuma benda manis je..n masam,malaa tu xpyh ckp,sbb bila bergerak letih sgt..now bedrest bnyak

Samaaa🥹 Sy baru masuk 8 minggu.. Pinggang slalu sakit, tulang punggung pun sakit kalau baru bangun tidur.. Tengah risau sbenarnya, sebab tak ada selera makan, makan je muntah balik.. Macam masuk angin.. Tapi laparrr.. Bahaya ke ya untuk janin??

1y trước

makan sikit2 sis, sbb bila perut kosong tmbh akan trigger morning sickness kita, mnum susu ke, atau makan yg ada sup2, mee sup/mihun sup gitu, buah2 fresh

Sama la dengan saya sis , simptom sama sgt 😂 rasa mcm nak mkn lpastu dah dapat makan pun tak hbis , yg makanan saya suka jadi tak suka 😭 letih tu jangan tanya laa , kdng gagahkan jgak kalau rasa boleh lagi . Saya baru masuk 8weeks

sama🥹 asyik muntah je takde langsung makanan boleh masuk kecuali asam, dekat2 mlm baru boleh mkn sikit2, plus pinggang & belakang sakit ngilu tak hilang2. mood 24h berubah

sy dah 8w tapi rasa malas nak buat semua benda tapi kena kerja bila dah duduk lama tu rasa sakit pinggang sangat. kalau makanan pulak, tak boleh nak makan nasi mesti keluar semula

1y trước

susah... cuma suami kena fahamkan perasaan kita

samaaalahhh,tapi selera mkn sya ok jak. semua masuk,kecuali yg bau dia kuat lh. cuba try mkn bayam bagi siapa2 yg xdpt nak telan nasik tu. mkn sayur2 & buah2 je.