Teman Isteri Bersalin Time Covid19

Nak tanya dah boleh ke teman isteri dalam labour room untuk bersalin kat hospital putrajaya? Ada suami2 yang baru isteri bersalin kat hospital putrajaya ke waktu pkpp ni? Boleh tak share pengalaman?

10 Các câu trả lời

NEW NORM🚼 senarai review suami boleh masuk LB&wad✅❌: 📍PERAK 🏨Hospital Permaisuri Bainun,Ipoh 📌wad ❌ 📌LB ❌ 📌azan&uri (guard tolak baby kt pintu bgi suami azankan) 🏨 Hospital Tuanku Ampuan Najihah, Kuala Pilah 📌wad ❌ 📌LB ❌ 🏨Hospital Gerik, Perak 📌 Wad ❌ 📌 LR ❌ 🏨 Hospital Taiping 📌WAD ❌ 📌LB ❌ 📌Azan & uri bg kt pintu je.. ————————————————————— 📍JOHOR 🏨Hospital Sultanah Aminah 📌wad ❌ 📌LB ❌ 📌azan &uri(depan pintu shj) 🏨Hospital Sultan Ismail 📌wad ❌ (Lepas bersalin) 15-20min untuk teman isteri, azankan anak shj.. 📌LB ❌ 📌azan & uri ✅ 🏨 Hospital Pakar Sultanah Fatimah, Muar 📌WAD ✅ 📌LR ❌ 📌Azan & uri (Jika suami tgu di pintu LR smpai isteri bersalin n nk pindah ke wad, suami boleh azan n tolak isteri masuk wad. Boleh tlg isteri sediakan air minum or tlg isteri pergi tandas. Tp xboleh lama) 🏨 Hospital Enche' Besar Hajjah Khalsom, Kluang 📌 LR ❌ 📌 Wad ❌ 📌Uri - guard 📌 Azan ❌ 🏨Hospital Segamat, Johor 📌 Wad ✅ 📌 LR ✅ 🏨Hospital Sulatanah Nora Ismail, Batu Pahat 📌 LR ❌ 📌 wad boleh masuk kejap2 je . 📌 Uri nurse bg pd suami lpas msok wad. 🏨Hospital Pontian 📌 Wad (kejap2 je) 📌 LR ⁉️ 🏨HOSPITAL MERSING 📌Lb ❌ 📌Wad ❌ 📌Azan ✅ (Depan pintu masuk wad dan bg sekali uri) 📌Hantar barang pon tak boleh. Pas dekat nurse je.) ————————————————————— 📍KUALA LUMPUR 🏨Hospital Tunku Azizah(HKL) 📌wad ❌ 📌LB ✅ 🏨Klinik Naluri, Wangsa Maju 📌wad ✅ 📌LB ✅ 🏨Hospital Ampang 📌wad ❌ 📌 LB ❌ ————————————————————— 📍PUTRAJAYA 🏨Hospital Putrajaya 📌wad ❌ 📌LB ❌(only for emergency kes sahaja suami boleh masuk) 📌azan&uri✅ ————————————————————— 📍SELANGOR 🏨Hospital Sungai Buloh 📌wad ❌ 📌LB ❌ 📌azan&uri✅ 🏨Hospital Tengku Ampuan Rahimah,Klang 📌wad ❌ 📌LB ❌ 📌azan ✅ depan pintu shj 📌uri (guard) 🏨Hospital Serdang 📌wad ❌ 📌 LB ❌ 📌azan ✅ 🏨Hospital Shah Alam 📌Wad ❌ 📌Labor room❌ 📌Azan & uri ( Nurse tolak baby dkt ruang menunggu PAC utk suami azankan & pass uri) 🏨Hospital Kajang 📌Wad ❌ 📌LR ❌ 🏨Ampang Puteri Specialist 📌Lb ✅ 📌Ward ✅ ————————————————————— 📍PERLIS 🏨Hospital Tuanku Fauziah, Kangar 📌wad ❌ 📌LB ❌ 📌azan & uri ✅ ————————————————————— 📍KEDAH 🏨Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar 📌wad ❌ 📌LB ❌ 🏨Hospital Sultan Abdul Halim, Sungai Petani 📌 wad ❌ 📌 LB ❌ 🏨Hospital Kulim 📌 Wad ❌ 📌 LR ❌ ————————————————————— 📍MELAKA 🏨Hospital Besar Melaka. 📌LB ❌ 📌Wad ❌ 📌Azan- Husband Kena Azan Dekat Guard ————————————————————— 📍KELANTAN 🏨 Hospital Universiti Sains Malaysia 📌wad ❌ 📌LB ❌ 🏨Hospital Machang 📌 Wad ❌ 📌 LR ❌ ————————————————————— 📍PAHANG 🏨 Hospital UIA Kuantan 📌 Wad ❌ (boleh jumpa di lobby ward pakai mask dan jaga jarak) 📌 LR ❌ 📌(nurse tolak baby ke pintu untuk azan & ambik uri) 🏨Hospital Temerloh 📌LB ✅ 📌Wad✅ ————————————————————— 📍PULAU PINANG 🏨Hospital GH Pulau Pinang 📌 Wad ❌ 📌 LR 📌 Azan & uri (misi akan tolak baby utk azan dan pas uri) ————————————————————— 📍TERENGGANU 🏨 Hospital Sultanah Nur Zahirah (Kuala Terengganu) 📌Wad ❌ 📌LR ✅ ————————————————————— 📍 SABAH 🏨Hospital WP Labuan 📌WAD ✅(sorang sahaja melawat sekali masok) 📌LB ❌ 📌AZAN & URI (ambik n azan masa melawat) 🏩Hospital Likas 📌wad ❌ 📌LR ✅ ————————————————————— 📍NEGERI SEMBILAN 🏨 Hospital Port Dickson 📌 Wad ❌ 📌 LR ❌ ————————————————————— mintak tlg, sila sambung review ni pada yg ada pengalamana dalam beranak 2-3minggu ni..untuk memudahkan ibu2 lain nak bersalin,TQ😊

3y trước

Hospital Putrajaya tak bagi suami azan @ ambik uri. uri kena serah pd guard. suami tunggu bwh saja. updated Ogos 2021.

alaa sedih nye lh hai walau kes covid dh tak tinggi pon suami tetap takleh masuk.. humm ingat ke bangunan baru suami boleh masuk ni dekat wad pon takleh sedih nyee 🥺

3y trước

ohh ok tq for info

Tadi bru lepas pegi hospital putrajaya sebab da turun tanda, memang suami tak boleh teman dalam labour room dan wad.

Ikut juga Tgok keadaan skrg kes meningkat Memang tk boleh tempat Tp ada je hosp yg benarkan husb msuk

Ada yg ambik scheme FPP x dekat hospital Putrajaya? Husband boleh masuk LR and teman kat wad x?

siapa bpglman bsalin wktu pkpp d hsptl putrajaya,, ble share dgn sis ni😍

Boleh klau ambik pakej yg ada class. Klau wad biasa mmg takboleh

Sy brsalin 30/9, husband kena swab test klu nak teman

Kat Selayang xleh. Kat Putrajaya x pasti la plak

3y trước

hospital selayang dah xbolh.. kne buat swab x.. kalau bersalin normal...

X boleh teman.