Makan durian dalam pantang dan baby kuning

Nak tanya boleh ke makan durian kalau BF baby tengah kuning. Saya nak makan durian sebab susu kurang sangat (durian kan milk booster). Sesiapa ada pengalaman? #seriusnanya #firstbaby #babykuning

4 Các câu trả lời

Buah betik mudah rebus bt bening boleh jdi milk booster juga , akk sy amalkn mcm tu kuning bby tnggi sngt sbb mak dia darah O+ tp bby darah lain ikut ayah dia , air susu akk sy jdi melimpah lps mkn betik muda tu skli pam dpt 1jug stngah 🤭😂 pdhl dia mkn 2 kli je , bapk sy trus sru stop sbb brst dia bsr sngt bnyk air dh rpa betik 🤣 Tp entalah stiap org milk booster dia lain2

sis. masa pantang tak elok makan durian kalau anak tengah kuning. kalau nak tambah susu badan sis kena minum air susu blend kurma, badam. takpun makan sayur² buah². anak kuning sis boleh suapkan susu kambing fresh, on lampu 24jam tau, dan gerak baby tuu bagi dia buka mata. Inshaa Allah kuning cepat turun.

Tak sure lah pulak.. tp milk booster bkn hanya durian je tau.. 1. Air kosong/susu fresh blend kurma/air longan/air horlick 2. Sayuran hijau/lobak putih 3. Paling penting, emosi awak sendiri. Kalau awak stress, awak mood tak okay susu mmg akan drop Lobak putih ni paling the best punya milk booster

sy tk pasti juga tu.tpi durian panas betul ya.sy mkn 3 ulas baru ni, aduhaii..tk keruan jadi ny.sis pun badan tgh lemah tu.tgh pantang kan.takut pula bentan ke nnti,depends on sis pny body.klu sy kuat angin mmg kna hati2 makan.sbb bdan sy mudah berangin.klu badan kuat,dah lama sy bedal 😆