First baby 32weeks

Nak tanya boleh dah ke kalau nak buat senaman rama2 atau senaman untuk mudahan bersalin macam dekat tik tok tu... Saya sepatutnya due 2.9 tapi kena bersalin awal 20/8 mcm tu sbb darah tinggi dgn gdm Tapikan kenapa ye saya dalam 3hari nie kerap rasa sakit dekat peha dua2 belah dan kalau nak jalan rasa sakit sikit dekat bawah pada pusat tu..kalau nak jalan kena pegang perut baru okey..pinggang pon rasa sakit jugak #firstmom #seriusnanya #pleasehelp

6 Các câu trả lời

sebenarnya lagi awal,lagi bagus..tapi tak perlu over..bila awal ibu mula kan,badan akan jadi lebih lentur..kalau nk tunggu 30 weeks keatas,takut badan ibu terkejut..dan boleh buat ibu akan rasa sakit atau sengal2 badan..

cuba kepit bola atau bantal yg tebal dng kedua peha tu, boleh dengan baring or duduk, kepit tu tahan 3 detik, then lepas, kepit lg 5 detik, then lepas, buat 10 kali or lebih selagi larat

1y trước

yg ni untuk kurangkan sakit dekat peha, celah kangkang kalau untuk kurangkan sakit pinggang, sis rajin2 buat cat cow position, boleh latihan napas perut sekali, boleh tengok utub mcm mana buat cat cow position.. insyaa Allah sakit2 tu boleh berkurang

normal.sis kalau suda.7bulan ke atas pnda sakit dekat peha dan.bawah perut.sbb rahim.makin mengembang.tp kalau.terlalu sakit x tahan.p klinik la

1y trước

okey baik sis.terima kasih

saya pun sama sis sakit celah paha dgn kwsan bawah tu.. nk jln sush sgt2.. adoiii la

okey baik sis . terima kasih bagi tips.nanti saya cuba buat😊

dh bolej dh sis.. lau penat jgn paksa bt.. bt slow ii je

1y trước

okey baik sis.. terima kasih 😊