bayi tidak suka sendawa

hi, nak tanya. bayi saya kurang sendawa selepas menyusu dan kembung perut.ada tips nak elek kembung perut. bayi berusia 2 bulan n menyusu badan n menyusu botol.

7 Các câu trả lời

Bukan baby tak suka sendawa. Baby tu pun tak faham apa2 lagi. Yang sebetulnya kena sabar nak sendawakan baby. Adakalanya cepat je sendawa selepas tepuk2 belakang badan baby. Ada masa nya memang tak sendawa langsung.. Tapi kalau baby dah tido. Baringkan dia mengiring. Supaya kalau ada lebihan susu atau dia tak selesa sebab angin dalam badan takdela baby tertelan susu tu semula or tak selesa masa tidur.

tips sy plak after bf kn die..dukung ltak kt bahu smbil urut2 die..kdg2 dgr die sndawa kdg2 die silent burp...then tiap2 hari after mndi smbil2 pkaikn pempes smbil2 main dua2 kaki bebi wat cam die kayuh basikal...then bwak ltut bebi tekan2 manja ke perut smpila die kentut...care ni pling berkesan kat bebi sy nk elakkan kembung perut..

4y trước

bebi die da 10bulan rase skg

Klau nk bg die cepat sendawa, lepas bg susu urut belakang die... Insyaallah cepat sendawa... Pas tu setiap kali tukar pampers ke lepas mandi ke sapu myk angin/myk baby tu... Insyaallah x kembung perut... Sapu kt perut kt belakang badan

Sama..baby sy pon susa nk sendawa..setiap posisi amek ms 5mnt..da mcm cara xnk sendawa jgk..tp sy tido kn mengiring..ye..thnks bg info untk urut baby tu

Kena sendawakn jgk sis .. biasakn lepas Mandi buat urutan .

Urut baby

urut baby