Bayi tidur

Hi nak tanya, anak saya 26 hari. pagi atau siang kalau tidur lena sampai susah nak kejut untuk susu atau tukar pampers tapi kalau start 11pm - 5pm baby tidur tak lena. 2 jam sekali mesti terjaga nangis nak susu atau tukar pampers atau nak mengempeng. Kalau todur pun tidur nya macam aktif sleep. Normal ke macam ni ? Ada tak mummy yang sama juga bayi nya ? dan ada ke inisiatif supaya malam tidur lena dan siang yang aktif sleep ?

1 Trả lời

ank sy nk masuk 3 bln baru tido nya betul..klau siang ganggu die tido mmg x ok la die duk mnngs serba x kena..mlm sampai subuh die tido ayam.train sikit2 time siang tu letak kt cerah..nap kan tp jgn lme lbh dari 2 jam deret..bgn sejam nap kan blk.suasana biar bising sikit..klau mlm sy ttup lampu.. suasana senyap n makin lme die dah jd phm