bersalin 34&35 minggu

Hello nak tanya, ada x mommies sini yg ada pengalaman bersalin 34&35 weeks? #seriusnanya #firstmom #ingintahu

3 Các câu trả lời

bersalin masa mggu mcm ni baby akan duduk hosp lama. around smggu hgga sebulan sbb pertama, sllu baby yg week mcm ni akan lahir berat kurg dr 2.5kg. lg satu sbb paru2 dia x matang lg so kena duduk nicu lama. n kuning pun akan tggi sllunya sbb x cukup bulan. klau berat baby masa lahir mggu ni lebih 2.5kg, baby akan ddk hosp less than 1 month sbb lepas berat minimum cuma paru2 je x matang lg

sy bersalin 36mggu dengan berat bby 1.8kg shj..dh stay 5 hari dkt wad sbb air ketuban leaking..bby lps bersalin terus masuk wad on antibiotik 5 hari..lps tu alhamdulillah dh boleh balik & follow up je dgn hospital..

Takde la duduk hospital lama , harini beranak esok dah boleh keluar dah