Zincofer

Nak tanya.. ada ibu2 yg makan zincofer x? Bole share cara nk makan ubat ni dgn betul ?.. sbb dah 3 hari makan mesti akan muntah lepas 2 jam mcm tu.. mmg tiap kali makan ubat dgn jus oren.. cuma sblm ni makan obimin je.. tp checkup hari tu nurse suruh makan zincofer pula sbb Hb turun ke 11.8 ?

Zincofer
119 Các câu trả lời

saya pun makan ubat ni...sya makan dengan air kosong je sebelum tido...lepas mkan trus tido..Alhamdulillah, stakat skarang sya masih okey lgi dengan ubat ni..hihi..

Saya pun xlalu mkaan ni,asyik pening hilang selera makN,mual bagai...saya tukar dengan maltofer,rasa coklat...sedap di makan mcm gula2,kena beli kat farmasi lah...

4 hr mkn bdn trus xdpt trima.. Sy trus gi kkia tkr ubt... Xdpt mkn ni.. Sbb trlalu kuat.. Bdn lemah, xdpt nak bngun, mual, pening kpala.. Trus doctor bgi iberet..

Sma mcm saya,dulu mkn obimin skrg mkn zincofer tp alhamdulillah saya mkn okey.. Saya mkn mlm sblum tido tp kena sejam lps mkn .. klaw mkn pg sakit kepala ..

Saya makan sebelum tido. Tp make sure perut dh kosong time tu. Dh lepas sejam makan. Minum dengan jus delima. Alhamdulillah lgsg x rasa apa. Terus ttido je 😂

5y trước

Terima kasih sis 😘

Sy mula2 mkn zincofer, sejam lps tu muntah.. Pegi kk bgtau nurse, dia tukar bg obimin.. Bila hb low, dia suruh mkn 2 biji sehari.. Alhamdulillah hb ok..

Sya pernh kna hb low... Masa mngndg cek kli pertama kt makmal 5.2 je.. Kna msuk 2pain darah. .lpas kluar sya bc tntang sangobion.. Hb sya naik mncanak

Sy pn dulu mmng taleh telan ubat ni..lpstu nurse suggest suruh tukar makan maltofer.. Alhamdullilah blh makan sbb kunyah2 jer rasa pn mcm coklat2 jer

Sye pun mkn ubt nie, tpi sye mkn ubt nie dgn air sunquick oren sblm nk tdo,alhamdulillah xde rase loya n mntah,klu mnm dgn air msk biasa mmg akn rse mntah

5y trước

Alhamdulillah, hb selalu 12,

sy makan ubat ni muntah jugak .. werkkk cakap pasal dia pun nak muntah 🤣🤣 tukaq laa sis . alhamdulillah sy consume Iberet Folic .. okay dah