asyik merungut jaa

Nak pendek kan cerita, aku memang kawen dekat 2tahun, tapi tkde rezeki.. Raya ritu ak sah mngandung.. Memang happy sgt.. Tp tu lah asyik merungut jaa.. Sampai td kawan aku memang dah lama sabar je dgn aku yg asyik merungut.. Tadi dia bengang sgt.. Dia marah aku.. "Ko ni jgn nak merungut jaa boleh tak, tak baik tau.. "Aku terus tersentap.. Ak pun ckp "oke lepas ni aku diam jaa"erm lepastu aku rase bersalah dgn kandungan aku. Aku terus ckp dlm hati. "maafkan mama kalau mama byk merungut ,mama janji mama tak merungut dah". Bila ingat balik susah nak ade anak.. Ak kene berlajar bersyukur.. Ade tak sape2 mcm aku..? Ke ade yg nak bg nasihat kat aku.. Aku rasa bersalah sgt ..

18 Các câu trả lời

Tak pe sis. Kehidupan kena teruskn. Anggap je sis terlepas ckp. Jgn fikir kn sngt. T effect pula pada kndugn. Sy pun kadang cm tu. rasa tak selesa. Lepas ni sis beringat lah utk berkata apa2 🥰

Jgn kerap mrungut sis.. Nt bby dlm kandungn mrjuk... Mcm2 bole jd klo bby mrjuk. Cuba kawal emosi tu ya. Normal lh rasa bdn tu lain mcm, mudah letih.. Sakit sna sni.

Sy rase stkt ni sy okey😂 trma ape adenye sbb dah ttc 4 thun,,thun lpas dec ggur thun ni bulan 4 prgnnt balik trma apa adenye, tgh mlm muntah pun redho je😂

Sy pun mls balik2 tegur kwn sy tuh x habis3 merungut ckp sy dh gemuk lah selulit sna sini lah ai mcm ilang sabar ku lama2 bagi nasihat....

Ya jangan banyak merungut, anggap setiap susah payah kita mengandung ni sebagai satu nikmat yang tak semua perempuan dapat rasa😊

Saya dulu selalu nangis.. tapi makin lama makin ok.. sebab fikir takut effect baby

Sorry.. My advice la dri merungut better u byk kn zikir or doa for ur baby..

ye nak tau jugak merungut sebb apa? gantungg sis 😅