Banyak berjalan di awal kehamilan

nak bertanya boleh ke kalau mengandung 7w5d banyak berjalan?sbb dh 2 hari suntuk termasuk hrini sy bnyk berjalan2,sy berjalan pergi zoo dan mall .. tp sy risau jgk dgn kandungan sy ni,ade ape2 risiko ke ? #firstbaby #ingintahu

4 Các câu trả lời

Berjalan lagi bagus sis. Sy setiap petang berjalan pusing taman. Selagi badan ada tenaga, better bergerak☺️ Kurang risiko diabetes and banyak kebaikan untuk ibu and baby.

Sya setiap hari berjalan kaki ambil anak kat skolah.. Bagus juga tu senaman.. Nanti balik rumah rehat la puas².. Preggy tak boleh terlalu penat..

Boleh ja sis . Cuma klau penat tu rehat2 jugak klau rasa oke jalan ja 😁

2y trước

alhamdulillah , sbb risau jgk kalau ade risiko kan .

Ikot pd kekuatan rahim.Nak jogging pun takde masalah sis.