Vaginal Birth After CZER

Hi mummy² yg hebat nak Tanya , pengalaman uolls deliver baby secara normal lepas czer. anak pertama,czer tahun 2021 sebab katanya lambat proses tetapi pecahkan air ketumban masa bukaan 4cm bagi masa 30minit utk bukaan penuh tak dpt mungkin sebab IV insulin. Skrg saya due bulan depan, pakar kata boleh bersalin Normal tapi katanya ada risiko pecah Rahim , scar healing saya okay tapi TU lah risau. Please nak Tanya mummy yg adA pengalaman vbac

1 Trả lời

i ada bersalin cser tahun ogos 2011. the i bersalin normal dec 2013. alhamdulillah semuanya berjalan lancar dan tak ada apa2 masalah. sblm tu doktor mmg ada cek i nye parut bersalin, dan cek ape tah lagi.. lupa. semuanya ok. so u jgn risau. kalau dh doktor kata ok, insyaallah boleh tu bersalin normal. yakin yaa