jangkitan kulat di faraj

hi mummy . sorry just nak tanya , apa perlu buat ye kalau kena jangkitan di faraj ? keliling miss v tu jadi macam luka n pecah . pedih n sakit sangat kalau kena air . saya dah cuba basuh pakai air sireh and ada sapu ubat yg beli dekat farmasi jugak tapi tak berkesan . Saya pulak tak boleh makan ubat suka hati sebab saya jenis alergik ubat . Apa perlu saya buat ye ? Dah buntu dah . Asyik nangis ja sebab sakit gila .#pleasehelp #ingintahu

6 Các câu trả lời

Saya plak xde jangkitan tp mcm senang plak crack dkt area V labia kiri kanan. Pedih bila kene air. tp sehari 2 ok.. tp nnti jd lg... kdang seminggu skali kene, mudah betul crack lg2 kalau kering ( bergesel bila duduk atas motor ) Risau plak nk bersalin.. sbb luka crack tu pedih. mcm trkena hirisan pisau. Klu bersama pun, area tu kering skit mesti akan crack. Uishh dia punya pedih nya.. Saya pun x sure kenapa jd mcm ni..

Sy penah kne mcm awk dlu, pegi hospital dr bg ubat mkn, mmg ubat utk buang kulat tu.. x silap nama ubat tu fluconazole, klo da kawin dr akn bg ubat insert kt bwh kne guna waktu mlm masa nk tido lps insert terus baring sampai esok pagi, ubat tu akn cuci n buang kulat kt bwh tu .. nama ubat insert tu lebih kurang nama tu jgk

10mo trước

Die akn keluar skli dgn keputihan tu, cuci pakai air biasa je, jgn guna sabun or feminin wash

jumpa doktor sis, ngadu kat doktor dia akan bagi makan antibiotik and ubat insert ke dalam lubang sebab saya pon kena ☺️ masa bersalin nnty kena on antibiotik

Mcm sy dulu masih bujang, sy tak pegi cek. Masa pregnant kluar keputihan hijau2, pangkal rahim luka. Baik jumpa doktor sis, doktor tahu la tu nak buat apa ☺️

dah jumpa doc ke sis ? mcm dah teruk tu sampai pecah . pergi hosp

Jumpa doctor,mungkin kne mkn antibiotik