Spotting coklat

Hi mummy semua. Saya 23 week pregnant. Harini saya perasan ada keluar spotting coklat yang macam dah kering. tapi sikit je. And movement baby saya pun harini agak kurang. Normal ke 🥹

3 Các câu trả lời

Sis sama macam saya, at 23 weeks i spotted brownish discharge Rabu lepas. Call KK, KK suruh refer hospital terus. Tapi bezanya baby masih aktif. Saya tanya ibu saya sebab dia nurse perbidanan, ibu suruh monitor dulu. Baby gerak normal aktif hour dia, and saya takde rasa abdominal pain. Spotting masih ada malam rabu. Pagi Khamis, masih ada brownish discharge jadi ibu bawa saya ke hospital. Pergi bahagian PAC kecemasan. Nurse check heart rate baby okay, scan baby okay, kedudukan rahim dan kantung okay. Doktor scan melalui bawah, nampak macam ada pendarahan di dinding vagina. Doktor tanya ada pernah bersama ke dalam jangkamasa terdekat, saya jawab tiada. Doktor buat pap smear 2 kali, and ambil sample. Dan doktor suruh balik dan monitor kalau ada keluar warna darah fresh datang hospital semula. Cumanya sampai sekarang saya tak tahu jawapan kenapa keluar brownish discharge tu, doktor pun takde consult apa, ubat pun takde, mungkin results swab tu belum keluar lagi. Brownish discharge tu pun dah takde, hanya lasted for 2days je. Kalau sis rasa baby kurang bergerak, saya saran sis pergi refer hospital terus. Nanti ambil gambar spotting coklat tu tiap kali sis tukar pad/pantyliner utk rujukan doktor. Sebab doktor nak tahu tekstur dan warna.

sebarang darah atau lendir coklat waktu mengandung adalah tidak normal walaupun setitik.. rujuk hospital segera..

1y trước

Terima kasih sis. Kejaplagi saya terus ke KK 🥹

Saya ada spotting juga macam ni, nurse cakap normal asalkan bukan spotting darah