Bila baby Akan masuk laluan Ada petua Dari mummy x

Hi mummy, saya dah 34w+, baby kepala dah kat bawah tapi belum masuk laluan lagi. Ada tips Dari mummy. Kongsi Kan pls

3 Các câu trả lời

sy haritu 39w1d pon baby belom engage awak. masa ni mmg pergi check dkt klinik swasta sbb baby xaktif dn asyik mengeras satu tempat je. sy tanya doctor ada tips x. doctor kata baby akan turun sendiri xperlu buat pape. sy buat mcm2 senaman. dn berjalan pon byk. last2 sy pujuk baby hari2 sbb xnk overdue. alhamdulillah bersalin 39w4d.

Masih ada masa. Mami boleh try exercise2 yang ada. Saya 38 minggu. Baby senget sikit tapi dah masuk laluan. Harap maintain sampai deliver

Awal lagi 34weeks. Buat kerja normal saja. Jgn push awal, kalau boleh bg lepas 36-38minggu engage baby.