Nak tahu pregnant

Mummy nak tanya ? kalau jenis period tak regular mcm mana kita nak tahu kita pregnant yer ? sbb kekadang buat pregnancy test -ve #SeriusTanya

7 Các câu trả lời

sy irregular period. 2 3 bulan tk period tu selalu. sblm pregnant dulu last period sy bln 8, test upt sekali je bln 11 naik double lines teranggg. sy test sbb berat naik biasa tk pernah langsung cecah 43kg, tp bln 11 tu timbang 43. baring pun perut tak flat, kalau bloated bila baring flat, tp ni tk. so sy pn cek

5mo trước

wahhh , time tu mummy de pape symptoms tak?

kalau -ve tu tak pregnant maksudnya. kalau tak percaya UPT tu, try pakai yg mahal sikit mcm dip n tell (CB boikot). kalau lebih 2 bulan tak period, UPT -ve, jumpa doktor check up. doktor akan scan in case preggy. sebab kalau dah lebih 2 bulan kadang HCG terlalu tinggi jadi UPT tak dapat detect.

5mo trước

ouhhh baru tau cb boikot 😂 okay nanti saya try sebab dh sebulan lebih tak datang period n perut rasa cramp jer smpai demam . Tapi check urine tak kencing kotor n blood pun tkde negatif . Jadi saya tunggu lagi next week bru check lagi . Terima kasih mummy 🫶🏻

Selain upt boleh scan perut & tvs or betahcg cuma pricey sikit. Tp based on saya selalu baca dlm ni kalau upt dorang negative then buat dua tu pun dr. sahkan tak pregnant. Sis je beli upt strip banyak2. Saya sampai skrg simpan stock. Lewat period je check setiap 2 hari

5mo trước

Anything but mamma perfect sebab selalu baca kt dlm ni upt tu bagi false positive. Tp kalau ikutkan upt strip ni mmg kena selalu test to see progress sampai lah dah dpt double line terang baru stop. Bukan test sekali 2 terus percaya dgn result tu huhu. Sebab by right if result upt inconsistent, means tak pregnant lah tu. Biasalah awak. Even clearblue pun boleh error wahh lagi sakit hati sebab harga kerasss

saya check je sis..kalau x period check je..🤣beli yg murah punya upt..last haritu sya check sbb x period 4 bulan terus double line itu lun guna upt yg murah..saya pun sma period regular..pgi klinik ingatkan 4bulan scan je dh 2bulan

4mo trước

beli yg main drop test tu sis kalau sis nak cek tiap bulan

UPT is the only answer. kalau dah cepat dah murah lah. kena rajin2 lah cek

5mo trước

scan. takut ada masalah lain

kalau dah 2 bulan xperiod boleh cek upt sbb xregular kan

test urine test darah scan