baby besar tp xda gdm.

Hi mummy, ada yg ada pengalaman bersalin baby besar dri umur tp xda gdm? boleh beranak normal x? rasanya kena suruh serah diri awal x? currently 28 weeks 3 day.#firsttimemom #advicepls #firstbaby

4 Các câu trả lời

saya, no 3 mengandung, dari start mengandung setiap kali scan, mesti doktor scan akan cakap baby lebih besar 2minggu dari usia hamil. 3x minum air gula Dan keputusannya memang saya xde gdm. 34week baby songsang, ambik tarikh untuk ceaser sebab nak betulkan baby pun dokter ckp xdpt sebab sy kes baby besar & air ketuban banyak. appointment sekali lagi Alhamdulillah baby dah masuk laluan. plan nak induce awal 2minggu dari due sebab baby pun dah besar, sebelum induce, dokter try bukakkan jalan secara semulajadi dan berjaya. try normal, dokter last scan baby besar tapi rasa perut cakap mcm xlebih 3.6kg je ni. try normal, kontraktion kuat sgt walau baru bukak 4cm. so dokter pujuk ambik epidural takut sy xtahan bila bukaan semakin besar sebab badan sy kecik je. teran punya teran sekali baby keluar 4.14kg. Alhamdulillah

Sy..sy xde gdm,tp doc n nurse xdpt detect baby bsr..tp sy dpt lahirkan baby secara normal dan doc gunting sbb bahu baby sangkut kepala je lepas..sy bersalin masa 39w6d berat baby 4.26kg..berat maknya last masa mengandung 64kg..itu cerita tahun 2020..skrg tgh mengandung anak kedua dah 30w..doc dah pesan awal kalau baby besar xblh bersalin normal sbb byk risiko kt baby dgn mak..tp sampai skrg xtahu lg baby ni besar ke x..

sya...xde gdm,semua ok.g hospital sebab dah lebih hari.smpai sane,dokter check dah boleh rase kepala baby dah.cume sye xde rse sakit pon..dalam beberapa jam dokter bantu drip ubat ,baru ade rse nak bersalin.sekali keluar,baby girl 4.56kg.

bb awak dh brp kg

1y trước

haritu doc scan 1.12kg ..