Tips keluar tanda sebelum 40 minggu

Mummies yg dpt bersalin bukan sbb baby kecik/GDM/GBS, boleh tak share apa tips utk keluar tanda sebelum 40 minggu lebih? Kalau bersenam & bersama suami tu mmg kena buat hari2 ke mcm mana? Saya skrg dah masuk 38 minggu & setakat ni takda apa2 masalah kesihatan tapi taknak lah baby lambat sgt keluar #pleasehelp #firstbaby

1 Trả lời

I would say, bersenam tu buat hari2. Senaman ni pelbagai. Ikut tahap kesihatan awak and what kind of exercise routine yang awak nak buat. Macam saya bekerja, so routine saya bila tahu pregnant tu tetap sama. Hari2 berjalan kaki, naik turun tangga sebab naik public transport. Weekend pulak brisk walking kat taman dengan husband. Bersama suami tu ikut larat awak sebab ni pun salah satu tips untuk cepatkan bukaan. Ini pun saya buat juga. Alhamdulillah bersalin normal, 37 weeks. BTW, I was mommy with GDM on Diet and GBS+. Bersalin bukan sebab kena serah diri atau masalah kesihatan tapi sebab dah turun tanda hehehe