38w 2d kalau sakit construction tapi belum ada tanda boleh masuk wad terus ke?

Hi mummies tlg share pengalaman please 🥺 Sebelum ni ada sakit construction dri pg sampai mlm setiap 10 minit mcm tu lps tu semalam tak rasa apa2 plk hari ni ada rasa sikit2 tapi belum ada tanda2 blood spoot/air ketuban pecah kalau g hospital nurse suruh balik or admit wad terus?

7 Các câu trả lời

Saya haritu mmg ada false contraction ni. Tapi esok tu elok dah. Itu maknanya mmg false contraction. 38w6d saya admit hospital sbb malam tu keluar bloody show. Doctor terus admit tak kasi balik walaupun bukaan baru 1cm

Kalu tak ada bukaan mmg kena balik. Tanda-tanda bersalin ni contraction berterusan 5minit sekali atau 3minit sekali. atau keluar bloody show haa tu mmg dekat sangat dah nak bersalin tu…

itu false construction. kalau sakit tu mmg akn terus je dan mkin lama mkin kuat. tp tu salah satu tanda juga.. so apa2 pun bersedialh..

Normally doctor akan suruh balik and monitor. Unless contractions tu kerap sgt then baru kena masuk wad check bukaan.

Kalau dah start leaking air ketuban tu memang kena masuk wad, takut infection

Psstt. Contraction sis. Construction tu pembinaan🤫

false contraction kot sis.